Меню сайту

Гаряча лінія

Гаряча лінія

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Травень » 20 » День Вишиванки
20:28
День Вишиванки

Сьогодні, 20 травня,  в Україні відзначають День вишиванки.  У цей  день нас усіх згуртувала любов до рідної землі, повага до історії  та культури нашого народу, до традицій і духовних надбань. Ми не раз довели, що ми - справжні українці,  гідні нащадки наших славетних пращурів.

Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній із сивої давнини живе мудрий і добрий, творчий і натхненний народ. Саме тому, мабуть, наш народ і подарував світові неповторну українську вишивку, за якою нас упізнають в різних куточках світу.

У Новознам'янському НВК Піщанської сільської ради відбулися урочистості з нагоди Дня вишиванки. Під час заходу учні отримали дипломи за перемоги у конкурсах і змаганнях, дізналися багато цікавого щодо походження української вишивки, її магічних  властивостей, згадали повір'я, пов'язані із вишиванками. Педагоги влучно додали, що вишиванка  була оберегом,  захищала не тільки тіло від хвороб, але й душу від злих духів, а сорочку  вишивала мати для сина чи доньки, вкладаючи у цей виріб свою любов, думи, мрії і світлі надії, щоб ішли сини в складну дорогу життя з маминим благословенням сміливими й сильними, мужніми й відважними. Учні початкових класів з нагоди Дня вишиванки приготували танцювальний номер,  який усі зустріли теплими оплесками та гарним настроєм.

Адміністрація Новознам'янського НВК вітає усіх із чудовим святом - Днем вишиванки! Бажаємо миру, злагоди, добра, щастя, достатку! Хай вишиті українські рушники, сорочки, скатертини, ікони та картини стануть оберегами у ваших оселях!

До вишиванки доторкнусь вустами,
I чорнобривцiв аромат вдихну.
Знов Ваших рук тепло вiдчую, мамо,
Сльозу з щоки непрохану змахну…
Далеко Ви, водночас, Ви і поряд:
У злетi птаха, в шелестi трави…
Мене хтось боронить вiд зла i горя;
Якщо це янгол, то, напевно, - Ви…

                               

Переглядів: 135 | Додав: Juliaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: