Меню сайту

Гаряча лінія

Гаряча лінія

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 21 » МІФИ ПРО КОРОНАВІРУС
00:42
МІФИ ПРО КОРОНАВІРУС

Увага!!!

МІФИ ПРО КОРОНАВІРУС 

Міф 1. Гаряча ванна допоможе проти вірусної інфекції.

Гаряча ванна не врятує вас від зараження COVID-19 (коронавірусної інфекції). Ваша нормальна температура тіла тримається в показниках від 36,5 до 37°C, незалежно від температури води у ванній чи душі. Та й взагалі, надто гаряча ванна може нанести шкоду і викликати опіки. Найкращий спосіб захистити себе від вірусів – часте миття рук. Це допоможе знищити віруси, які залишитись на шкірі та уникнути зараження у разі дотиків до очей, рота чи носа.

Міф 2. Коронавірус передається через укуси комарів.

Якщо раптом ви побачили комара, або (о, ні!) він вас вкусив – не потрібно бігти стрімголов до лікаря. Коронавірус не передається через укуси комарів. Наразі не було жодних досліджень, які могли б довести протилежне.

COVID-1 – це респіраторний вірус, який передається повітряно-крапельним шляхом, тобто, в результаті вдихання капель, які виділяються, коли заражена людина чхає чи кашляє, або пускає слину. Щоб захистити себе, дотримуйтесь правил гігієни рук і респіраторної гігієни. Також уникайте контакту з тим, у кого є кашель чи підвищена температура.

Міф 3. Розтирання спиртом чи хлорним вапном вбиває коронавірус.

Хтось вважає, що 100 грамів допоможе від будь-яких вірусів, а хтось ці 100 грамів використовує як зовнішній дезінфектор. Агов! Коли це спирт був ліками проти всіх хвороб? Розтирання спиртом чи хлорним вапном не знищить віруси, які вже проникли в організм. Ці речовини можуть зашкодити вашому одягу і слизовим оболонкам (очам і ротовій порожнині). Майте на увазі, що спирт і хлор можуть бути корисними для дезінфекції поверхонь, але і в цьому випадку їх потрібно використовувати за відповідними правилами.

Міф 4. Часник вбереже мене від вірусів.

Не сумніваємось, що ваша бабуся після перегляду телевізора назначила вам свої методи профілактики – часник, і побільше, і ковтати цілими зубчиками.

Ніхто ж не сміє сперечатись з бабусями, часник є корисною їжею, яка може мати антимікробні властивості. Однак, під час нинішнього спалаху немає доказів того, що часник є ефективним як засіб профілактики зараження коронавірусом.

Міф 5. Промию ніс сольовим розчином – захищусь від коронавірусу.

А ми все гадаємо, чому полиці з сіллю в магазинах порожні. Кажуть, сіль – то біла смерть, а у цьому випадку сіль – рятівник? 

Не знаємо, хто вигадав, що промивання сольовим розчином захистить від зараження новим вірусом, але доказів цьому немає.

Так, промивання може допомогти швидше одужати від застуди. Однак, такі дії не будуть ефективними при запобіганні респіраторним захворюванням.

Міф 6. Я молодий, тому коронавірус мені не страшний.

Чомусь шириться така думка, що коронавірус страшний лише для людей старшого віку. А молодь може спокійно видихнути.

Проте це не так. Люди будь-якого віку можуть заразитись коронавірусом. Старші люди і ті, хто має конкретні захворювання (наприклад, астму, діабет, захворювання серця) є більш вразливими до тяжких форм коронавірусної інфекції. ВООЗ радить людям будь-якого віку вживати заходів щодо захисту від вірусу, наприклад, дотримуватись гігієни рук.

Тож, не вірте всьому, що вам говорять та ретельно аналізуйте всю інформацію. А щоб захисти себе, ретельно мийте руки, займайтесь спортом, збалансовано харчуйтеся, висипайтесь та менше відвідуйте багатолюдні місця. 

 

Переглядів: 244 | Додав: Juliaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: